Marfuri Interzise


                                      URBAN CURIER nu furnizeaza servicii postale pentru trimiterile postale care nu respecta urmatoarele conditii:

- Trimiterile postale nu trebuie sa cantareasca mai mult de 50 de kg sau sa depaseasca urmatoarele dimensiuni: 50 x 50 x 50 cm, sau un total de 150 cm in lungime si circumferinta, in mod cumulat. Dimensiunea liniara maxima admisa a unei trimiteri postale este 3 m.

- Valoarea oricarei trimiteri postale nu poate depasi echivalentul in moneda locala al sumei de 10 000.00 EURO. Valoarea oricaror bijuterii si ceasuri (cu exceptia imitatiilor de bijuterii sau de ceasuri) dintr-o trimitere postala nu va depasi echivalentul in moneda locala a sumei de 500 EURO. Valoarea rambursului unei trimiteri postale nu va depasi niciodata suma de 5000.00 RON/persoane juridice, respectiv 7000.00 RON/persoane fizice.

- Trimiterile postale nu trebuie sa contina niciunul dintre articolele interzise prevazute de reglementarile legale in vigoare, inclusiv conventiile internationale la care Romania a aderat, bani sau instrumente negociabile (cecuri, cambii, obligatiuni, carnete de economii, carduri de credit preplatite. certificate de actiuni sau alte titluri de valoare), arme de foc si obiecte periculoase, articole de valoare neobisnuita (antichitati, pietre pretioase, opere de arta, timbre, produse unicat, aur sau argint).

- Continutul trimiterilor postale nu trebuie sa fie interzis sau restrictionat de IATA, DGR, ICAO, TI, ADR, IMDG sau alte regulamente interne sau internationale referitoare la transport, din care amintim: stupefiante, narcotice, substante toxice, inflamabile sau interzise ori al caror transport necesita autorizari speciale, animale, antichitati (casante si/sau fragile), azbest, lingouri, bani sau articole negociabile (din aceasta categorie fac parte si bonurile de masa/bonurile cadou), arme de foc sau parti componente, munitie, blanuri, ramasite umane (inclusiv cenusa) sau fluide umane, bijuterii, metale si pietre pretioase, fara insa a se limita la acestea.

- Trimiterile postale nu trebuie sa contina obiecte care pot pune in pericol viata oamenilor, a animalelor sau a mijloacelor de transport de orice fel, sau care ar putea deteriora alte bunuri transportate prin URBAN CURIER, sau articole al caror transport, export sau import sunt interzise prin legile in vigoare.